diumenge, 5 de maig del 2013

Gallinova - Pallars Jussà

Aproximació en cotxe:
Sortim de Ponts per la carretera C-1412b, passem per Folquer, Port de Comiols, Benavent.
Entrem a Isona i agafem la carretera L-511 direcció Coll de Nargó, trobem a la nostra esquerra l'indicador Abella de la Conca i el seguim. Travessem el poble, sortim per una pista encimentada al final de poble, forta baixada, agafem el primer trencall de pistes a la nostra esquerra, forta pujada pedregosa, seguim aquesta pista en bastant mal estat, deixem un trencall a l'esquerra, passem per casa Sarró i per casa Toà, trobem un altre trencall a l'esquerra (és el que agafarem) i seguim uns 100 metres per poder aparcar en una esplanada, deixem el cotxe (pista uns 4 km).

Itinerari a peu:
Tornem enrera fins el trencall, anem cap a la dreta i seguim la pista fins a la collada del Trumfo, el Gallinova ens queda a la dreta, per un corriol poc marcat comencem a pujar i revoltar el pic deixant-lo a la nostra dreta, anem guanyant alçada sempre cap a la nostra esquerra.
Arribem al peu de la canal (guieu-se per les fotografies) i pugem cap a la carena, aquesta canal no té gran dificultat però hi ha uns passos de roca (potser un segon grau).
Arribem a la carena, fem el perfil, passem per sota del filat i seguim cap al vertex geodèsic.

Retorn:
Seguim el filat i anem baixant fins a trobar un pas fet exprés per passar a l'altre cantó del filat, seguim les fites i et porten per la tartera, més o menys per la meitat agafem un corriol a la nostra esquerra que ens porta al de pujada i a la collada del Trumfo, agafem la pista per tornar a l'inici de l'itinerari.

(Té menys dificultat pujar i baixar pel camí de retorn)

Track d'aquest itinerari des de l'aparcament. Gallinova

Track de la pista d'Abella de la Conca a l'aparcament. Pista Collada del Trumfo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada